Flat Responsive WordPress Blog Theme

Facebook like box létrehozása

14:15 APeti 0 Kommentek Kategória : , , , ,



Facebook Like Box létrehozása

Weboldalunkat népszerűsíthetjük egy látványos Facebook like dobozzal is, ahol megjelenik a Facebook oldalunk képe és címe like gombbal, és akár azoknak az embereknek az arcával, akik kedvelték már, lájkolták már az oldalunkat.


Ez egy testrre szabható box, amit a saját adatainkkal kell behelyettesíteni, a saját facebook webcímünkre kell átírni.


Facebook like box beállítása

Facebook Page URL -hez írd be a saját Facebook oldalad linkjét, amely ezután megjelenik az előnézetben.

Ezután beállíthatod a szélesség (Width) és magasság (Height) értékeket. Az alap értékekkel is már jól fog megjelenni a weboldalon, de ha még sem, akkor át kell írni ezeket. Utólag a kódban is tudsz változtatni ezeken.

Az ismerősök arcát is megjeleníti a Facebook box. A Show Friend's Faces melletti pipa segítségével ki- és bekapcsolhatod. Ha benne hagyod a pipát, akkor mutatja az oldaladat lájkoló személyek arcát. Ez hasznos lehet, ha valaki látja, hogy egy ismerőse már lájkolta az oldalt, és akkor könnyebben lájkolja Ő is. És jól is néz ki.

Végül a kék Get Code gombra kattintva megkapjuk a kódot. Az egyszerűbb beillesztéshez válasszük a fenti IFrame fület, és az IFrame kódot. 

A kódot másold ki CTRL+C -vel, és illeszd be a honlapod megfelelő helyére.

Itt, Blogspoton egy HTML/JavaScript modulba lehet ezt beilleszteni, Wordpressben pedig egy Szöveg widgetbe, vagy szöveges részbe. 

Utólag könnyen módosítható az iframe kód a saját Facebook oldalam alapján:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/page.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fweblapdesign%2F&tabs=timeline&width=340&height=500&small_header=false&adapt_container_width=false&hide_cover=false&show_facepile=false&appId=419950378100638" width="340" height="500" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>


Adatok

szélesség: width="340"
magasság: height="500"
arcok megjelenítése: show_facepile=true >> az ismerőseink arca látható
arcok eltűntetése: how_facepile=false (hamisra kell állítani a megjelenítést)
keret: style="border:none; (alapértelmezetten nincs keret. De adtahunk neki hasonló értékeadással: style="border: 2px solid;


Az eredmény egy olyan lájkdoboz, mint amit itt az oldalon is látsz. Ha tetszett a leírás, vagy a blogom, akkor lájkold az oldalamat. Köszönöm! :)






KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

0 hozzászólás