Flat Responsive WordPress Blog Theme

Hogyan szerezz több látogatót a honlapodra

20:15 APeti 0 Kommentek Kategória : , , , , , , , ,

Weboldal látogatottság növelés linképítés segítségével

Látogatottság növelés


Több cikken keresztül szeretném röviden bemutatni, hogy hogyan szerezhetsz több látogatót a honlapodra, hogyan növelheted a weblapod látogatottságát.

A honlapkészítés vagy blog készítés után el is kell érnünk, hogy a weblapunkat megtalálják a honlap témája iránt érdeklődő látogatók, és webes szörfözők.


A weblap készítés folyamán a keresőoptimalizált weblap készítés elvei szerint lehetőleg megadtunk minden olyan fontos adatot a honlapon, amire a Google keresőnek szüksége van (a weboldal címe, az oldalak címe, kereső szavak a szövegben (keywords), meta leírás (meta description), a képek alt és title értékei).

A következő lépés, hogy megkeressük a Google segítségével azokat a weboldalakat és linkgyűjteményeket, amelyek a weblapunk témájával azonosak vagy kapcsolódnak hozzá, és érdemes lenne róla a weboldalunkra mutató hivatkozást szerezni. Írjuk össze ezeket a honlapokat, és regisztráljuk a weblapunkat ezekbe a linkgyűjteményekbe.

Sok linkgyűjtemény van, de nem mindegyik lesz jó nekünk, nem mindegyik felel meg a minőségi elvárásokanak. A jól összeállított és nagy pagerank értékkel bíró gyűjteményekbe érdemes első sorban regisztrálni a weblapunkat. A kevésbé jó linkgyűjtemények is segítenek a forgalom növelésében, ezért azokra is regisztráljuk honlapunkat.

Hivatkozások, a linképítés lépései


A honlapunkról is hivatkozzunk mások olyan weblapjára, amelyek kapcsolódnak a témánkhoz, vagy hasznos lehet az olvasó számára. Fontos, hogy ne veszítsük el a megszerzett látogatónkat, a linkeket úgy adjuk meg, hogy azok új ablakban nyíljanak meg.
A linkek szövegét úgy írjuk meg, hogy ne legyen mindenhol egyforma, és több aloldalra is építsünk hivatkozást. Ez azért is fontos, mert így nem csak a főoldalunk kap erős linkeket, hanem a számunkra fontos aloldalak is, ami által azok megjelenése is vajulni fog a keresőkben.


Belső linkek


Hivatkozhatunk weblapunk oldalain a többi aloldalunkra is, amellyel belső hivatkozásokat hozunk létre. Valamint a szövegben is hivatkozásokat kell elhelyezni weboldalunk másik aloldalára, ezzel is vezetve a látogatót és erősítve a kívánt oldalakat.

Linkelj okosan


Nagyon jó dolog, hogy a weblapunkról is linkelünk más oldalakra. Az olvasók szeretik a hasznos olvasmányokat, leírásokat. Tehát ha olyan weboldalt találsz, ami érdekes lehet az olvasóid számára, rakd ki, és oszd meg a cikkedben.

Használj beszédes és figyelemfelkeltő címet és szöveget a hivatkozásoknál.

Facebook és Google+


A weblapod vagy blogod látogatottságát növelheted, ha megosztod a Facebook oldaladon, vagy a Google+ oldaladon. Ez is sokat javíthat a honlap megjelenésében.
Készíts Facebook és Google+ megosztás gombot a weblapodra, hogy mások is könnyedén megoszthassák a tartalmadat.

A Google+ megszűnt, ezért helyette inkább a Facebook megosztást, az Instagram, és a Pinterest megosztásokat ajánlom. A Linkedin is hasznos lehet céged erősítésében.

Fórumok


A honlapunkat megoszthatjuk olyan fórumoknak is, amelynek olvasói érdeklődhetnek weblapunk tartalma iránt. Persze ez kényes kérdés, mert sokan leszólják a hozzászólókat az ilyen fórumokban.



KAPCSOLÓDÓ BEJEGYZÉSEK

0 hozzászólás